Xooliëtta Anja

image-default.jpg

Ik ben Anja Aerts en als mama van een 8-jarige dochter en een zoon van bijna 4 jaar neem ik graag verlof wanneer ik het zelf wil en niet wanneer het moet omdat er weeral een vakman moet langskomen.Ik zit gelukkig in de positie dat ik technisch op de hoogte ben en daardoor veel zelf doe en bijgevolg minder op een professional moet rekenen. Vele dames zitten niet in mijn positie.

Dankzij de steun van de organisatie Bizidee heb ik besloten om Homeworkshops te organiseren in bijberoep.

Vaak begint het al met het al dan niet in huis hebben van het juiste gereedschap en de kennis om de klus tot een goedeinde te brengen. Of bijvoorbeeld het vervelend vinden om het gereedschap te gaan lenen bij je vader, bij je broer, of je buurman omdat je dan riskeert dat ze het zelf komen doen omdat het gereedschap enkel voor hun handen gemaakt is. Dit terwijl JIJzelf de klus wil klaren!

Niet alleen om deze redenen heb ik de Homeworkshops op poten gezet. Het geeft je heel veel voldoening als je zelf iets kunnen maken of herstellen hebt. Denk bijvoorbeeld maar al eens aan het gevoel dat je krijgt als je je dochter ziet pronken met een zelfgemaakt rokje of het gevoel dat je krijgt als je je zoon ziet smullen van een zelfgemaakte verjaardagstaart. Dit gevoel zou JIJ ook kunnen krijgen in het klussen.

Behalve de resultaten van zelfvertrouwen en zelfvoldoening is er nog een bijkomend belangrijk Ecologisch voordeel: staat in voor de bescherming van de natuur, want je apparaten, je meubelen, je interieur gaan langer meegaan door regelmatig onderhoud en herstellingen. Dit resulteert in minder vlug vervangen, minder transport, minder CO2-gassen dus een schoner milieu voor de toekomst onze kinderen.